Skemat e Vleresimit te Gjuhes se Huaj, MSH 2018

 

Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png

Picture2

Kliko mbi foto per ta shkarkuar applikacionin

LEXONI – Provimet e Letersise nga viti 2006-2017

Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png


oferte vere 2018 (1)

Kane filluar regjistrimet per kurset intensive te veres per gjuhet anglisht dhe gjermanisht.

Kurset e veres vetem per 9500 leke niveli i plote.
Orare paradite dhe pasdite
 5 here ne jave nga 120 min
 20 seanca niveli i plote
Nr. kontakti 0695610926


Adresa: Prane ish-restorant Durresit

www.qendraoptima.com

e-mail: sekretaria@qendraoptima.com

37 MIJË MATURANTË DO TË TESTOJNË NJOHURITË E TYRE NË GJUHËT E HUAJA

Sot zhvillohet provimi i parë i Maturës Shtetërore. Testimi nis në orën 10:00 dhe zgjat për 2 orë e 30 minuta. Testi vlerësohet maksimalisht me 50 pikë dhe ka 25 pyetje, 13 pyetje plotësohen me alternative dhe 12 me zhvillim.

Sot zhvillohet provimi i parë i Maturës Shtetërore ku rreth 37 mijë maturantë do të testojnë njohuritë e tyre në gjuhët e huaja. Testimi nis në orën 10:00 dhe zgjat për 2 orë e 30 minuta. Testi vlerësohet maksimalisht me 50 pikë dhe ka 25 pyetje, 13 pyetje plotësohen me alternative dhe 12 me zhvillim.


Detyrat dhe të drejtat e maturantit / kandidatit

Maturanti/kandidati paraqitet në qendrën e provimit 1 orë e 30 minuta përpara fillimit të provimit. Në çastin e paraqitjes në mjediset e provimit, duhet të ketë me vete dokumentin e identifikimit dhe mjetet e nevojshme, si: laps, vizore, kompas, makinë llogaritëse të thjeshtë.


Maturanti/kandidati plotëson testin me stilolaps me një ngjyrë (të zezë ose b1u). Në pyetjet me alternativa, maturanti/kandidati rrethon vetëm shkronjën përbri përgjigjes së saktë. Nëse maturanti/kandidati rrethon më shumë se një alternativë, ose nuk rrethon asnjë alternativë, vlerësohet me 0 pikë.


Maturantët e seksioneve dygjuhëshe shkollore vendosen nga QShA në një mjedis, për shkak të monitorimit nga përfaqësitë përkatëse dhe në zbatim të marrëveshjeve dypalëshe.

Maturantëve/kandidatëve me aftësi të kufizuara, të përkohshme ose të përhershme, u krijohen kushte të përshtatshme për zhvillimin e provimit- Për ata që nuk mund të lexojnë apo të shkruajnë, PAP-i autorizon një person jo të profilit për plotësimin e testit sipas përgjigjeve të dhëna me gojë nga maturanti/kandidati.


Maturantëve/kandidatëve të paraburgosur u sigurohen kushtet për zhvillimin normal të provimeve, në mjedise të posaçme nën mbikëqyrjen e përfaqësuesve të autorizuar të policisë, pa uniformë dhe pa armë.


Maturantët/kandidatët që dorëzojnë testin, nënshkruajnë për dorëzimin e tij në listën që disponon AP-ja.


Maturantëve/kandidatëve që dorëzojnë testin e provimit përpara kohës së përcaktuar, nuk mund të dalin nga qendra e provimit para kohës së përfundimit të provimit. Ata grumbullohen në brendi të qendrës së provimit në një mjedis të përcaktuar më parë. Mbikëqyrja e tyre kryhet nga administratori i katit dhe nga AS-ja.


Kur maturanti/kandidati vëren ndonjë shkelje të Rregullores së provimit, ai ka të drejtë të informojë AP-n€, PAP-in dhe përfaqësuesit e MASR-së.


Maturanti/kandidati ka të drejtë të kërkojë fotokopjen e testit të tij pas përfundimit të të gjitha provimeve.


Nuk ka rivlerësim të testit. 


(Portali Shkollor)

Merrni të gjitha njoftimet e Maturës 2018 me e-mail

Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png

Në mënyrë që t’iu mbajmë edhe më tej të informuar me njoftimet e fundit e Maturës Shtetërore në mënyrë që të mos humbisni asnjë postim, faqja jonë tashmë ka publikuar opsionin që ti merrni të gjitha njoftimet me email.

 Më poshtë kemi publikuar video-tutorialin se si të rregjistoheni.

Video-Tutorial

SHKARKONI TANI APP E MATURËS SHTETËRORE DHE MERRNI NJOFTIMET E FUNDIT TË MATURËS NË KOHË REALE, THJESHT ME NJË KLIKIM !

SHKARKO

Provimet e Maturës: Kush kopjon, do e japë provimin jo në vjeshtë, por vitin e ardhshëm

Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png

Çdo maturant që do të thyejë rregullat e paracaktuara gjatë zhvillimit të testeve të maturës, nuk do të ketë mundësi që të hyjë në testin e maturës për një vit.

Në një intervistë për Agjencinë Telegrafike Shqiptare, zv/ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Besa Shahini ka shpjeguar se këtë vit, si asnjëherë më parë, nxënësit që kapen duke kopjuar, apo ata që mbajnë telefona gjatë procesit të provimit, nuk do të mund të japin më provimet në vjeshtë, por vitin pasardhës.

Shahini ka informuar të interesuarit për vijueshmërinë e realizimit të maturës për këtë vit, duke saktësuar se këtë vit do të rritet edhe numri i personave që do të jetë të pranishëm si administrues gjatë provimeve.

SHKARKONI TANI APP E MATURËS SHTETËRORE DHE MERRNI NJOFTIMET E FUNDIT TË MATURËS NË KOHË REALE, THJESHT ME NJË KLIKIM !

SHKARKO

“Sivjet nëse ne hasim parregullsi të ndryshme, për shembull: nxënësit kanë sjellë telefon me vete, ose janë zënë duke kopjuar, ata nuk do të kenë mundësinë që të hyjnë në testin e maturës për një vit. Pra, kemi vendosur që të jemi shumë rigorozë në mënyrën se si ne do ta mbikëqyrim sivjet procesin e maturës”, – tha ajo për ATSH.

Ndërkaq, zv/ministrja ka dhënë edhe sqarime lidhur edhe me ambientet ku do të zhvillohen provimet.

“Provimet do të zhvillohet edhe në korridore, edhe në palestër dhe në të gjitha sallat e mëdha, ku të jetë e mundur për të sistemuar një numër më të madh të nxënësve që do të ketë, në mënyrë që të sigurojmë mirëadministrimin dhe mirëorganizim të provimit. Do të ketë më shumë administrues për një numër më të vogël të nxënësve. Kemi shtuar numrin e administratorëve që do të vendosen nëpër pikat ku mbahet testi i maturës”, – ka sqaruar zv/ministrja.

Sipas Shahinit, matura shtetërore ka kuptim vetëm nëse realizohet në bazë të aftësive dhe konkurrencës së nxënësve.

“Qëllimi është ky: matura ka kuptim nëse është plotësisht dhe objektivisht e administruar mirë, për shkak se është një garë mes nxënësve që synojnë universitetet, Kështu që duhet të sigurohemi që të gjithë të maten sipas aftësive të tyre dhe jo të lejojmë nxënësit që të kopjojnë, siç mund të ketë ndodhur vitet e kaluara”, – ka përfunduar zv/ministrja.

Si do të realizohet matura e vitit 2018?

Matura shtetërore 2017-2018 do realizohet sikurse maturat e kaluara. Përmbajtja dhe struktura e testeve nuk do të ndryshojë. Nxënësit do t’i nënshtrohen sërish 5 provimeve: tri të detyruara dhe dy me zgjedhje. Testi i detyruar do të jetë 50 pikë dhe do të ketë 13 pyetje me alternativa dhe 12 me shtjellim. Testi me zgjedhje do të jetë 40 pikë, 10 pyetje me alternativa dhe 10 me shtjellim. Që nxënësi të quhet kalues ai duhet të marrë të paktën 20% të pikëve të testit. Nga IZHA (Instituti i Zhvillimit të Arsimit) janë publikuar programet orientuese, mbi bazën e të cilave do të hartohen nga specialistët e QSHA testet e çdo lënde. Ndërkohë që nga MASR është publikuar rregullorja e MSH. Provimet e detyruara do të zgjasin 2 orë e 30 minuta, kurse provimet me zgjedhje 3 orë dhe secili prej tyre do të nisë në orën 10:00.

Gjuhë e huaj  – 4 qershor 2018

Gjuhë shqipe dhe letërsi – 8 qershor 2018

Matematikë  – 13 qershor 2018

Provime me zgjedhje (Z1/Z2) – 20 qershor 2018.

Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png

Burimi: Gazeta Koha Jone

oferte vere 2018 (1)

Kane filluar regjistrimet per kurset intensive te veres per gjuhet anglisht dhe gjermanisht.

Kurset e veres vetem per 9500 leke niveli i plote.
✔Orare paradite dhe pasdite
✔ 5 here ne jave nga 120 min
✔ 20 seanca niveli i plote
✔Nr. kontakti 0695610926


✔Adresa: Prane ish-restorant Durresit

www.qendraoptima.com

e-mail: sekretaria@qendraoptima.com

Matura 2018, si do jetë testi i gjuhës së huaj

Bëjeni Share që të informoni shokët:  

Si provim të detyruar të gjuhës së huaj në Maturën Shtetërore 2018, maturantët do të zhvillojnë lëndën përkatëse që kanë zhvilluar përgjatë tre viteve të shkollës së mesme (anglisht, italisht, gjermanisht dhe frëngjisht).

Gjuha e huaj si provim i detyruar përzgjidhet gjatë plotësimit të formularit A1 dhe A1.Z, testi i të cilës do të jetë i nivelit B1. Kandidatët e maturave shtetërore të viteve 2014-2017 që kanë rezultuar jokalues në provimin e detyruar të gjuhës së huaj (D3), duhet ta rijapin këtë provim gjatë këtij viti.

SHKARKONI TANI APP E MATURËS SHTETËRORE DHE MERRNI NJOFTIMET E FUNDIT TË MATURËS NË KOHË REALE, THJESHT ME NJË KLIKIM !

SHKARKO

Në rastet kur maturantët e viteve të shkuara kanë rezultuar kalues, nuk kanë për të dhënë provim të gjuhës së huaj.

Gjithashtu, ekspertët e Ministrisë së Arsimit thonë se kur lënda e gjuhës së huaj do të jepet si provim me zgjedhje, testi do të jetë i një niveli më të vështirë. Autoritetet e dikasterit të arsimit bëjnë me dije se testi i gjuhës së huaj kur jepet si lëndë me zgjedhje, do të jetë i nivelit B2.

Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png


oferte vere 2018 (1)

Kane filluar regjistrimet per kurset intensive te veres per gjuhet anglisht dhe gjermanisht.
Kurset e veres vetem per 9500 leke niveli i plote.
Orare paradite dhe pasdite
 5 here ne jave nga 120 min
 20 seanca niveli i plote
Nr. kontakti 0695610926

Adresa: Prane ish-restorant Durresit